pondělí 27. února 2012

Zlaté české nožičky

Jsem hrdý na to, že jsem mohl pracovat s jediným českým řemeslníkem, který měl nejen zlaté české ručičky, ale i nožičky. Tento elektrikář, pokud jste ho pozvali k odstranění závady, postupoval způsobem, který nenajdete v učebnicích a nevyučuje se na odborných učilištích.

Při opravě nejdříve pronesl zřejmě kouzelnou formuli : "Uhni, vole!" Pak to opravované zařízení nakopl. Je to neuvěřitelné, ale začalo to fungovat. Pokud přece jen - a to málokdy - to nefungovalo, zhnusen životem a námi okolo, začal to opravovat rukama a s otázkami : "Kdo mi to zaplatí? Který blbec to vymyslel?"

Při opravách míchaček, stavebních výtahů a stavebních rozvaděčů dosahoval téměř stoprocentní úspěšnosti kopací metodou. Když měl dobrou náladu, tak opravoval i údery pěstí. Při tom nepoužil formuli : "Uhni, vole!", ale vydával nějaké japonské skřeky.

Zkoušeli jsme za jeho zády, bez jeho vědomí opravovat jeho kopací metodou. Ani jednou jsme nebyli úspěšní, i když jsme vždy přitom použili jeho formuli. Proto jsme mu říkali Veliký bílý elektrošaman.