úterý 26. června 2012

Četba nejen pro tajemníka městského úřadu

PROCHÁZKA NAŠIMI, VAŠIMI, JEHO A JEJICH KOSMONOSY

1. V ulicích Tesařská, Jelínkova, Opolského plevel a tráva u silnice, na chodnících u plotů. Podle tempa pletí dojde v lepším případě k odstranění problému nejdříve koncem prosince. Jak se daří našim nezaměstnaným? Nepřehřívá se někomu mozek z hloubání nad tímto problémem? Kam se dívají někteří konšelé při procházce našimi krásnými Kosmonosy? Protože jsem si vědom těch mnoha kilometrů chodníků a nepovažuji problém za snadno řešitelný, navrhuji alespoň to čistit motorovou kosou se strunou s někým, kdo to bude zametat a odklízet nějakým způsobem, který nezlikviduje obecní rozpočet. Také je možné zeptat se tam, kde to umějí, nebo se zeptat Kosmonosáků.

2. Nabouraný sloup veřejného osvětlení. Zde zřejmě vběhla řidičovi do cesty zatáčka. Zatáčka to přežila, sloup a auto ne. Chci upozornit na závažnou skutečnost : Někde v blízkosti sloupu je v zemi styk několika vodovodních potrubí, z nichž nejméně jedno je azbestocementové. Znalým se jistě po přečtení zježila srst. Pokud tam bude kopat malý bagr, měl by pracovat s nejvyšší opatrností. Praskne-li azbestocement. potrubí při kopání, není vyloučeno další a další praskání. Pokud se nemýlím, tak to potrubí přichází napříč silnicí z prostoru bývalé nemocnice. Přeji dobrou chuť, dokud to okolnosti dovolí.

3. Nemalé množství keříků u trafa před školou uschlo. Kdo to měl na starosti? Jak je tento problém organizačně zpracován? Těch nových keřů je ve městě asi víc. Např. u servisu Škoda.

4. Kdo má na starosti sekání travnatých ostrůvků u silnice v ulicích Stakorská, Třebízského a Hakenova? Proč tam byla místo vhodné zeminy použita směs hlíny, kamení a jílu? Co bylo na výkresech? Tak by se dala založit travnatá plocha snad jen ve vojenském výcvikovém prostoru. Jak se budou zakládat travnaté ostrůvky v budoucnosti? Nebylo by vhodnější místo trávníku použít tzv. kačírek?