sobota 14. července 2018

Belgie - Anglie 2:0

Anglické hvězdy anglické ligy ostudně vyhořely v souboji s belgickými hvězdami anglické ligy. Tak pitomý kombinační fotbal v podání anglického mužstva jsem viděl před několika léty v podání Manchesteru United v době, kdy ho vedl skotský trenér, který se jmenoval Moyes. Na jaře vedli mužstva v čele anglické ligy trenéři z ciziny. Guardiola, Mourinho, Klopp, Conte, Pocchetino a Wenger.

Fotbal bez agresivity, bleskových startů, bojovnosti v soubojích, úniků, dlouhých a krátkých sprintů s míčem či bez míče není úspěšným dnešním fotbalem. A také není úspěšný bez  kvalitní dynamické techniky, přesnosti a  velké rozličnosti přihrávek (i těch nejobtížnějších), účelného driblinku a herního přehledu.

Přirovnám-li to k fotbalové lize, tak hráči z konce ligové tabulky (Anglie) narazili na mužstvo z čela ligové tabulky (Belgie). A každý, kdo hrál v kdejaké fotbalové soutěži v mužstvu z konce tabulky, ví, jak je to k uzoufání uspět nedostatečně připraven spolu se spoluhráči, kteří jsou na tom stejně, proti lepšímu mužstvu.