středa 8. srpna 2012

Ohrada (4)

Pokud by se instalovaly plošiny se schody k plotu sběrného dvora, problém s černými skládkami by se nevyřešil, zmenšilo by se jenom množství černých skládek. Svou roli hraje i vzdálenost dvora z různých míst ve městě. Pokud se rozhodne, že sběrným dvorem pro Kosmonosy bude sběrný dvůr "městýse" Ml. Boleslav, bude to pro svobodné a starobylé Kosmonosy nejen ostuda, ale i katastrofa galaktických rozměrů. Kosmonosy i se svými historickými památkami zmizí pod hromadami odpadků, které někteří extrémně pilní spoluobčané budou vršit dnem a hlavně nocí.

Takže se domnívám, když problém není schopno vyřešit vedení města, ba ani zastupitelstvo, bylo by dobré obrátit se na veřejnost. I když je jasné, že veřejnost nemá k dispozici tak skvělé mozky, jakými disponují "nejvyšší pohlavní, pardon, chtěl jsem napsat : nejvyšší obecní orgánové", přesto se možná objeví desítky nápadů, ze kterých jasnozřivé vedení vybere ty nejméně hloupé a samo je dotvoří k dokonalosti doposud lidstvu neznámé.

Pokud by se objevily zvýšené a nutné finanční problémy s tím spojené, nesměle upozorňuji na dnes již zapomenuté měření rychlosti městskou policií. Také prosazení měření hlučnosti vozidel do zákonů by přineslo nemalý peníz. A když se fotbalistům velkomyslně dá na sezonu celých 156 Kč, bude peněz jak u Rotschildů. Naše obec má jak známo i tajemníka. A to proto, aby starosta mohl od rána do večera shánět peníze pro obec. Najde se pár zastupitelů, kteří mu řeknou, že na místních silnicích se válí spousta peněz a že je prokázáno, že měření rychlosti snižuje počet tragedií v obcích? Co je starostovi bližší : ochrana peněženek motorkářů, nebo dopravní bezpečnost v obci?