středa 21. října 2015

Bellerin

Španělský obránce Arsenalu Londýn, dvacetiletý Bellerin, v utkání s Bayernem předvedl nádherný únik s přihrávkou na gól. Velmi rychlý fotbalista se předvedl již předtím v anglické lize - proti Watfordu. Nádherným driblinkem v zahuštěném prostoru se dostal do výhodného místa pro gólovou přihrávku. Takové akce, které předvádí i náš reprezentační bek Kadeřábek, spolehlivě vyvolávají bouře nadšení.

Bellerin je úžasně rychlý a i v té rychlosti je jistý s míčem.  Vzpomněl jsem si pak na slavné rychlé levé křídlo Realu Madrid ze 60. let, Genta. A pak na Garetha Balea ze současného Realu. Bale se proslavil v Evropě - než odešel do Realu - v dresu Totenhamu v utkání s Interem Milán. Několik "super uper" bleskových úniků po levém křídle a věděla o něm celá Evropa. Bale je levák, v Realu hraje vpravo, takže není využito jeho obrovské umění. Hraje-li za rodný Wales, hraje vlevo.

Pochopitelně je třeba zmínit i velmistra super emotivních úniků C. Ronalda.

Dravost - tak se také dá nazvat pojetí hry těchto hráčů. Jakmile ucítí příležitost, stávají se z nich "krvelační predátoři".