čtvrtek 1. října 2015

Ranní sen českého militaristy Bizona

Tento sen se mi stále vrací : Bojovali jsme s německými pěšáky. Volali jsme na Němce : "Němec, vzdej se! Nic se ti nestane. Vylez, Němec! Válka je prohraná."

A nebudete věřit, zakrátko začali nejlepší vojáci 2. světové války vylézat ze zákopů. Mávali bílými svátečními trenýrkami Wehrmachtu a volali : "Hitler kaput! Göring kaput! Bismarck kaput! Pinochet kaput!"

Jako poslední vylezl ze zákopu hauptmann Wilhelm "Marčélo" Schwarzenberg. Mával červeným průkazem Komunistické strany Kazachstánu a volal : "Česki fójak, tópry fójak! Nestrilet, nemam bily trenyrky!"

Ten večer už nikdo nespal. Ožrali jsme se i s Němci jako Dáni, "Marčélo" hrál na balalajku, spolu s Němci jsme zpívali Kaťušu, Lilli Marlen a Škoda lásky. Němci hulákali : "Da zdravstvujet vaš vělikij fýrer Stalin! Na Königsberg! Na Berlin!"

Saniťák Venca to dostal jednou do hlavy a když se napil, tak nám vždycky něco prorokoval. A ono to fungovalo. Venca chytil jednoho nacistu kolem ramen a celý naměkko mu řekl : "Ty kluku germánská, rasistická, kdybys věděl, co tě čeká. Vy jednou budete mít říšskou kancléřku! A Německo bude plné černochů, Arabů, Afghánců, Pakistánců, indiánů, Polynésanů, eskymáků, Masajů a ještě dalších. Budou chybět jenom mimozemšťané, protože ti přiletí až později. A ty kluku nacistická, je budeš vítat na nádraží. Budeš už starý, takže tě tam budou vozit tvoje vnoučata."