úterý 27. října 2015

Vychytávky Ládi Bizona (1)

Dnes si uděláme auto v montgomeráku. Znáte to, venku je nevlídno, člověk je přejezen domácími jitrnicemi a neví, do čeho by píchnul. Kdysi dávno jezdily po naší rodné zemi velorexy. Trojkolé motorky, kterým se říkalo motorky v montgomeráku.

A my, protože žijeme v době aut, nikoliv v době Novotného a Husákovy motocyklové motorizace, si uděláme pro změnu auto v montgomeráku. Použijeme nějaké vhodné lamborghini, ometeme z něj prach, omyjeme vodou a do sucha jej vyfénujeme. A pak již nastane etapa tvůrčí práce, kde záleží jen na naší fantazii.

Na tzv. montgomerák použijeme levnou koženku z Řempa, nebo z jiného vhodného obchodu. Kusy koženky přikládáme na automobil a křídou na kožence zakreslujeme linie střihu. Pokud máme vše nastříháno, pospojujeme koženkové dílce třeba zdrhovadly, nebo tzv. druky, nebo zanýtujeme do okrajů dílců na vhodná místa kovové kroužky, kterými provlékneme okrasnou šňůru pro stažení všech dílců dohromady. Pouze u dveří koženku nepropojujeme s ostatními dílci, ale kvůli otevírání koženku na dveře lamborghini pevně přilepíme. Pak už dáte jen průchod svému uměleckému cítění a koženku ozdobíte barevnými lepenými, nebo malovanými ornamenty ze Strážnice a doplníte anglickými nápisy, kterými sdělíte veřejnosti to, co považujete za nutné.

Máte-li souseda, který má třeba rollse a nesnáší český kyselý déšť na karosérii, udělejte mu radost a udělejte mu potají někdy v noci koženkovou konverzi jeho rollse. Nezapomeňte na nalepení koženky na všechny dveře, aby se mohl dostat do vozu.

A pak již nezbývá, než pozvat Láďu Hrušku s televizním štábem z Primy a pochlubit se svým praktickým nápadem. Nepochybně to zaujme i známého kardiologa dr. Pirka, který vlastní perfektně udržovaný velorex.